skip to Main Content
Alles Over Team Coaching!

Alles over team coaching!

Waarom bedrijven steeds meer aan teamcaching doen

Veel teamleiders/ondernemers kennen het wel, de grimmige sfeer, negativiteit onderling of slechtere prestaties. Dit is uiteraard ‘ natuurlijk’ gedrag van de mens maar dat betekend niet dat het altijd even goed of prettig is. Vaak zie je als jouw team onderling niet goed ligt, dan zal de productie / efficiency lager zijn dan wanneer het onderling wel goed gaat.

Soms wordt geprobeerd de conflicten op te lossen door onder andere met teamleden apart te praten en een paar medewerkers krijgen de opdracht om de vergaderingen beter te laten verlopen en om gezellige teamuitjes te organiseren. Allemaal bedoeld om het tij te keren. Echter, als het niet lukt om de irritaties als team openlijk te bespreken, gaan ze onder de tafel etteren. Als de conflicten in de weg gaan zitten van effectiviteit van het team of de gezondheid van teamleden, is het aan te raden om een onafhankelijke teamcoach in te schakelen.

Wat is het voordeel van team coaching nou echt?

Naast de preventie van incidenten kan een team coach een team efficiënter en succesvoller maken. Zo zorgt de coach ervoor voor meer veiligheid en respect, meer werkplezier, goede en duidelijke afspraken en een verbeterde communicatie en samenwerking.

Bent u genitreerd of heeft u nog vragen? Neem contact op!

 

 

 

 

Back To Top